Da ”START” ideii tale de business cu START-UP NATION!

Conform ultimelor spuse ale Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, programul START-UP NATION, sesiunea 2018, ar putea fi lansat la data de 1 decembrie.

Beneficiari eligibili Start-up Nation 2018

Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, înființate de către persoane fizice după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență nr. 10/2017, respectiv după data de 30 ianuarie 2017.

Valoarea finanțării și intensitatea sprijinului

– maxim 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv  TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Potrivit documentelor intermediare publicate de autoritate pana in prezent, subliniem urmatoarele:

  • Sunt eligibile in continuare microîntreprinderi și firme mici și mijlocii, organizate ca societăți comerciale, înființate după data de 30 ianuarie 2017
  • Pentru codul CAEN 6201 nu va fi eligibilă realizarea de pagini web și promovarea online a paginii web pe alte site-uri. De asemenea, pentru acest cod CAEN nu vor fi eligible nici programe software necesare desfăşurării activităţii (programe software la comandă) pentru care se solicită finanţare.
  • La cheltuieli eligibile sunt trecute, printre altele,  „programe software necesare desfăşurării activităţii pentru care se solicită finanţare inclusiv licenţe, în valoare eligibilă de maxim 60.000 lei”.
  • În categoria echipamente sunt incluse echipamentele pentru locurile de joacă și săli de sport, fitness, x-body și de forță, drone.
  • Va fi eligibilă achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ. Valoarea activului ce urmează a fi achiziţionat în cadrul programului se va face pe baza unei evaluări al unui expert evaluator ANEVAR, cu excepţia spaţiilor mobile de lucru/ producţie / prestări servicii / comerț. Activele din cadrul acestei categorii nu trebuie să aibă destinaţie locativă, la momentul achiziției;  În categoria spațiilor sunt incluse corturile pentru organizare evenimente și baloanele presostatice. Pentru aceste cheltuieli nu este necesar raport ANEVAR.
  • În noua grilă de punctaj propusă de stat, firmele care activează în domeniul industriilor creative vor fi punctate cu 30 de puncte, la fel ca serviciile și producția, cea mai de sus treaptă. Tot la industrii creative intră și crearea de programe IT.
  • Afacerile din  București și județele Cluj și Ilfov, care au peste 4 IMM-uri la suta de locuitori vor fi depunctate cu 15 puncte
  • Ministerul a promis că va oferi în avans o sumă forferară de 30% din finanțare.

Vezi care sunt cheltuielile eligibile, criteriile de eligibilitate si grila de punctaj dand click AICI.

 

Spune-ne despre ideea ta de afacere, iar noi te vom sprijini in conturarea unui proiect de succes!

Ne puteti contacta folosind una dintre modalitatile mai jos mentionate: 

? 0747 010 793 sau 0741 611 113

? office@zagodevelopment.ro

Formular de contact

 

50.000 EURO finanțare pentru afacerile de tip START-UP din București Start-up Nation - Romania 2017
Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *