Avem vești privind lansarea programelor de finanțare Start-up Nation, Microindustrializare, Comerț și Servicii

În cadrul evenimentului organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în data de 5 septembrie 2019, respectiv INTERNATIONAL BUSINESS FORUM – IBF, a fost discutată și lansarea programelor naționale: Start-up Nation, Microindustrializare, Comerț și servicii.

Start-up Nation

Doi oficiali ai Ministerului au declarat că statul va demara până la finalul anului 2019 o a treia ediție a programului Start-up Nation, care oferă finanțare nerambursabilă de până la 200.000 de lei. Conform declarațiilor oficiale, programul va începe înainte de decembrie 2019, urmând ca închiderea perioadei de înscriere, evaluarea și semnarea contractelor să aibă loc în anul 2020. De asemenea, au fost discutii si referitoare la grila de evaluare a programului, care va suferi modificari prin eliminarea unor criterii de departajare destul de controversate in editia a II-a a programului.

Secretarul de Stat a declarat ca se doreste ca Start-up Nation, editia a III-a sa se adreseze tuturor regiunilor de dezvoltare, inclusiv Bucuresti-Ilfov, declarand „Start-Up Nation o să fie pentru toată lumea. Terminăm cu disparitățile astea regionale, pentru că oricum în 2018 nu am avut succes cu ele, a fost o încercare nereușită. Încercarea noastră nu a redus disparitățile regionale.”

Intentia Ministerului este de a reduce importanța punctajului aferent numărului de locuri de muncă nou-create, având în vedere că rata șomajului în România nu este atât de mare, fiind chiar o provocare găsirea de noi angajați, dar și faptul că scopul principal al programului este investiția în tehnologie și automatizare a unităților, ceea ce nu necesită crearea a zeci de locuri de muncă.

In cadrul Start-up Nation, intreprinderile nou infiintate  pot obtine pana la 200.000 lei, 100%  finantare nerambursabila.

 

Microindustializare și Comerț

Cele doua programe de finantare adresate IMM-urilor din Romania, Microindustrializare si Comert si servicii s-ar putea lansa la sfarsitul lunii octombrie sau cel tarziu inceputul lunii noiembrie, conform spuselor directorului Directiei pentru IIM din cadrul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Adrian Panait.

Prin programul national multianual Microindustrializare se pot obtine pana la 450.000 lei ajutor nerambursabil, cu o contribuţia proprie a solicitantului de  minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Microindustrializare societăţile care au cel putin 1 an calendaristic de la infiintare si care se încadrează în categoria:

  • întreprinderilor mici sau mijlocii într-una din regiunile de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru
  • microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau întreprinderilor mijlocii în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov.

Microîntreprinderile sunt eligibile numai dacă au atât sediul social, cât și toate punctele de lucru, inclusiv locația implementării proiectului în regiunea de dezvoltare București –Ilfov.

 

Referitor la Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a serviciilor de piata (Comert si servicii), beneficiarii pot obtine pana la 250.000 lei ,cu o intensitate a sprijinului de max. 90% din valoarea totala a cheltuilelilor eligibile efectuate (fata TVA).

Solicitantii eligibili pot fi microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii care au cel putin 1 an calendaristic de la infiintare la data deschiderii aplicatiei electronice de inscriere a planului de investitii.

 

Solicita o evaluare a ideii tale de investitii prin una din modalitatile de contact mai jos mentionate:

? 0747 010 793 sau 0741 611 113

? office@zagodevelopment.ro

? Formular de contact

Programele de finanțare START-UP NATION, MICROINDUSTRIALIZARE și COMERȚ se vor lansa în 2020 50.000 EURO finanțare pentru afacerile de tip START-UP din București
Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *