Programele de finanțare START-UP NATION, MICROINDUSTRIALIZARE și COMERȚ se vor lansa în 2020

La solicitarea publicatiei startupcafe.ro, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a precizat ca o noua editie a Start-up Nation ar urma sa fie lansata, cel mai probabil, in primul trimestru al anului 2020.

„Cel mai probabil, ediția a III-a a Start-up Nation va fi lansată anul viitor, în primul trimestru. În bugetul alocat ministerului, în acest moment, nu se regăsesc creditele de angajament necesare acestei inițiative în 2019 și nici aplicație informatică de înscriere funcțională, din aceste motive neexistând posibilitatea de a deschide în acest an o nouă sesiune. Alocarea de credite de angajament necesare lansării unei noi sesiuni Start-up Nation se va face prin viitoarea Lege a bugetului de stat”, a precizat Ministerul Economiei, pentru StartupCafe.ro.

Reamintim ca prin intermediul programului START-UP NATION firmele nou infiintate pot obtine pana la 200.000 lei, 100% finantare nerambursabila.

Referitor la programele Comert si Servicii si Microindustrializare sesiunea 2019, prin care statul ar fi trebuit să acorde firmelor mici și mijlocii românești finanțări de câte 52.000 euro, respectiv aproape 100.000 Euro, au fost anulate, din lipsa de sistem informatic, conform declaratiei Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la solicitarea publicatiei StartupCafe.ro.

„Aceste programe au fost derulate în anii trecuți într-un mod transparent, prin intermediul unor aplicații electronice de înscriere și gestiune a datelor ce permiteau acordarea automată a punctajelor, ordonarea la finanțare în funcție de criteriile de interes ale statului român, afișarea în timp real a situațiilor la nivel național aferente fiecărui program, generarea de rapoarte etc.

Anul acesta, până la această dată, nu au fost deschise aplicațiile de înscriere întrucât  furnizorul desemnat să realizeze aceste aplicații nu și-a respectat obligațiile contractuale, ministerul fiind nevoit să anuleze contractul de achiziție a serviciilor. În lipsa unor aplicaţii informatice funcţionale de  înscriere și gestiune a programelor naționale, lansarea acestor programe în anul 2019 este imposibilă”, a afirmat Ministerul Economiei, pentru StartupCafe.ro.

Cu toate acestea, Guvernul sustine ca va relua programele Comerț și Microindustrializare din anul 2020, dupa ce se va relua procedura de achizitie pentru serviciile informatice, imediat dupa aprobarea Legii Bugetului de Stat pentru anul 2020.

Pana atunci, asteptam propunerile dumneavoastra de investitii pe e-mail la office@zagodevelopment.ro.

 

Ce modificari aduce editia a III-a a programului de finantare START-UP NATION Avem vești privind lansarea programelor de finanțare Start-up Nation, Microindustrializare, Comerț și Servicii
Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *